~newborn micha

Mirjam en Gertjan verwelkomden hun derde kindje en ik mocht voor de 3e keer terugkomen voor een documentaire reportage van hun prachtige gezin! 

Het allermooiste van mijn contact met Mirjam is dat deze begon in 2010, met de zwangerschap en geboorte van onze oudste zoon. Door het onderhouden van ons contact, was Mirjam ook bij de geboorte van onze 2e en 3e zoon in 2013. Het was voor mij dan ook een hele eer om aan de wieg te staan van hun oudste zoon. In 2017 kwam ik terug, na de geboorte van zijn zusje. Nu ook de komst van broertje Micha vastleggen, is super leuk! Wat een prachtig mannetje. In de artikelen van Kiind had ik al eens gelezen over baby-zindelijkheidscommunicatie (BZC). 

Een baby op een potje. Het is voor veel mensen misschien even wennen. Maar het kan echt! Baby’s, hoe klein ook, geven zelf al aan dat ze moeten plassen of poepen. Je moet het alleen leren zien. In Nederland wint het steeds meer aan populariteit. Micha is zes weekjes als ik kom fotograferen en papa en mama werken met hem aan BZC. Zo bijzonder om te zien, hoe dit in de praktijk gaat. Met geluidjes en bewegingen geeft hij aan dat hij moet plassen/poepen. Met resultaat! Zijn grote broer helpt goed mee. Wat een liefde krijgt hij van hen beide. 

Liefs Rolinka

FEEL FREE TO
LEAVE A COMMENT!

leuk om van je te horen!