read the blog

"Tijd kan ik niet stilzetten en dat is niet erg. We kunnen het wel langer vasthouden met foto's. Opnieuw beleven, als een retourticket, een leven lang - en zelfs daarna."

Capture the moments, tomorrow they'll be memories

on the blog

read more

We rekenen als fotograaf op de bescherming van ons auteursrecht.... maar wat als deze niets waard wordt door interpretaties en kwalificaties van een rechter? 

zin & onzin van het
auteursrecht

december 03 - 2020

read more

De leverancier stelt de vraag heel serieus en is zeer verbaasd wanneer ik resoluut ‘nee’ antwoord op zijn vraag: om mijn foto's te gebruiken tegen 'naamsvermelding'

weet hoe het zit

october 21, 2020

read more

Een mooi gestylde shoot, boordevol inspiratie voor een betoverende bruiloft vinden we heerlijk om bij weg te dromen. Hoe leuk is het om collega-fotografen en partners in de trouwbranche te treffen, samen een prachtig bruidspaar te fotograferen en gezellig bij te kletsen over het prachtige vak dat we hebben! 

styled wedding

Maart 03 - 2020

read more

Je ziet een prachtige foto van je dochter, vriendin of pasgeboren neefje/nichtje voorbij komen en je wilt deze delen op je eigen socials. Waar doe je goed aan? Ken de spelregels en er zijn geen verrassingen achteraf.

weet hoe het zit

october 19, 2020

Let's go

Vanaf nu kan het elke dag! Elke dag mooie foto's van jouw opgroeiende kinderen. 
Speciaal voor jou schreef ik een E-boek over het maken van foto's van je kinderen. Ook ontwikkelde ik vier professionele filters om met één klik je foto's die professionele finishing touch te geven! 

mijn fotografie

july 15 - 2020

read more

Zaterdagmiddag 25 januari kwam ik voor de 3e keer bij Mirjam en Gertjan thuis voor een newborn shoot. Hun zoontje en broertje Micha is geboren! Micha is zes weekjes en is al voor een groot deel zindelijk! 

newborn  micha

february 15, 2020

Let's go

In Nederland worden jaarlijks ongeveer 15.000 baby’s te vroeg geboren. Dit zijn zeshonderd kleuterklassen vol. Ongeveer 1.000 baby’s per jaar overlijden aan de gevolgen van hun vroeggeboorte. Voor de kindjes die het wel halen, zijn de zorgen na de couveuse vaak nog lang niet voorbij.

WERELD prematurendag

november 17 - 2020

read more

Herken jij dat? Dingen die je wilt doen, maar nóg niet doet. Vraag jij jezelf wel eens af, wat jou tegen houdt? Je weet dat wanneer je ze tóch doet, jouw leven zoveel rijker is. We denken dat we invloed hebben op gevolgen  of consequenties van dingen die we (nóg) niet doen... 
Maar is dit wel zo?

Hele enge-dingen

april 13, 2021

read on

Ik schreef mij uit voor nieuwsbrieven, ontvolgde mensen, en bedenk mij (nu) goed aan wie ik advies vraag of voor wie ik mijn energie inzet. Find the best heroes: mensen die mij uitdagen, inspireren, ondersteunen, mij de waarheid zeggen, eerlijk & open zijn, die mij verder helpen... 

vind betere helden

april 15 - 2021

read more

Eigen werk naar beneden halen, minder waarderen, komt voort uit die onzekerheid en angst. Een gedachte die ontstaat uit maatschappelijke ideeën over beeld en creativiteit. Iets wat maar 'voor een kleine groep een haalbaar level is, een kleine elite groep'. Ideeën dat kunst en creativiteit moeilijk, uitgebreid en ingewikkeld moeten zijn... Is dit wel zo?

houd van je werk

june 22, 2021

find out

De meningen over portfolioshoots en/of een styled (wedding)shoot zijn nogal verdeeld onder collega fotografen: "Het zou niet realistisch zijn, omdat je alle tijd hebt om dingen in scene te zetten, of nog eens overnieuw te doen".  Hoe denk ik daar over? 

mijn creatieve dieet

june 28 - 2021

read more

Te lang heb ik me laten wijsmaken 'dat ik louter een commerciële fotograaf was, niet creatief genoeg'.

Een behoefte aan validatie of 'bewijs van ongelijk'.  Ideeën dat kunst en creativiteit moeilijk, uitgebreid en ingewikkeld moeten zijn... Is dit wel zo?

Wanneer ben je creatief?

AUGUST, 13  2021

Lees meer

"Dat het voor de foto wel leuk is" - is geen argument. Arrogantie past niet als je voor anderen werkt. De reportage gaat niet om de foto's, het is juist andersom! De 'moetjes': de jurk in de boom - de ringen aan een tak - ... Deze beelden hebben geen emotionele waarde.  

waar menselijkheid begint

september 8 - 2021