~START MET OMARMEN

Onzekerheid en angst over creativiteit? Ja, zeker ervaar ik deze. Heel lang heb ik het gevoel gehad (en stiekem nog wel eens), dat ik niet creatief genoeg ben. Dat ik dacht: ...'maar zij zijn het wel' 

Mijn eigen werk bijvoorbeeld naar beneden halen, minder waarderen - komt voort uit die onzekerheid en angst. Een gedachte die ontstaat uit maatschappelijke ideeën over kunst en creativiteit en waardeoordelen. Iets wat maar 'voor een kleine groep een haalbaar level is, een kleine elite groep'. Ideeën dat kunst en creativiteit moeilijk, uitgebreid en ingewikkeld moeten zijn. 

Uiteindelijk werken deze gedachten natuurlijk vreselijk destructief en is het super zonde als je niet trots bent op je eigen werk of ervan houdt. We zijn namelijk allemaal creatief!

Liefs Rolinka

mindset 

In een eerdere blog, heb ik Raisa Zwart al benoemd. Zij is een enorme inspiratiebron voor mij. 
Ze heeft bijvoorbeeld een hele positieve invloed op mijn mindset. Dit jaar startte Raisa haar bedrijf STORYTELLERS. 

Storytellers is een online inspiratieplatform & community voor portret- bruids- en lifestyle fotografen die willen creëren en ondernemen vanuit authenticiteit. Raisa levert enorm fijne en waardevolle content! Meerdere masterclasses & trainingen heb ik inmiddels gevolgd. Bij de lancering van Storytellers wist ik dan ook dat dit enorm waardevol ging zijn! Ze geeft o.a. peptalks over de waarde van jouw werk. Door op authenticiteit te focussen i.p.v. originaliteit wordt het makkelijker en sterker om te communiceren waarom je doet wat je doet. Waarom jouw werk waardevol is en je dit mag omarmen.


 

mijn werk

Als fotograaf leg ik een stukje geschiedenis vast, .... 

Laat deze maar even landen. Bij mij kwam deze meteen al binnen en raakte mij diep. Want dat is precies wat mijn missie is en tegelijk wat ik uit het oog verlies wanneer ik mijn werk bekritiseer, naar benden haal. Of dat nou recent werk is, of werk van mijn beginperiode. Ik leg een stukje geschiedenis vast, een beeld met een gevoelswaarde. Het is belangrijk dat we anders kijken naar ons werk. Dat ik nog meer anders kijk! Mijn beelden zijn waardevol! Als we dit namelijk niet doen, doen we onszelf te kort. We doen tegelijk ook onze klanten te kort. Onze klanten die ons vertrouwden en betaalden voor ons werk. Wie zijn wij dan om ons werk te bekijken en te zeggen: "Het is niet goed genoeg?" We mogen nu direct stoppen met onszelf naar beneden halen. Woorden hebben namelijk enorm veel impact op onze voldoening van ons werk. Het kan je verhinderen om verder door te groeien. 

Raisa beïnvloedt hierin mijn mindset en het zijn hele fijne cadeautjes om aan te nemen en uit te pakken. Ik ga nog meer voelen dat mijn werk waardevol is en dat ik daarvan kan genieten! Houden van mijn werk en er trots op zijn, is een mindset. Dingen maken waar ik blij van word. Het is goed te letten op woorden die we voor ons werk gebruiken, anders is het niet constructief. 

Mijn creativiteit is belangrijk! Het houdt mij mentaal in balans door te ervaren dat mijn klanten hun beelden koesteren. Redt het levens? Nee, het verrijkt ze! 

Fotocredits Raisa: Just Kidding Fotografie

FEEL FREE TO
LEAVE A COMMENT!

leuk om van je te horen!