~Vind betere helden

Als ondernemer stel ik mezelf ieder jaar doelen, bepaal ik de strategie voor mijn bedrijf. Dat zijn zowel zakelijke als persoonlijke doelen. 

Toen ik startte in 2016 met het delen van mijn foto's, het bouwen van mijn website en het bepalen van mijn tarieven, wist ik van toeten noch blazen. Hoe doe je dat? Waar begin je en wat zijn mijn prioriteiten. Wat heb ik gedaan/bereikt als dit jaar achter de rug is? Wat ga ik leren en wie zet ik daarbij in? Hoeveel wil ik verdienen en hoe trek ik mijn ideale klant aan, die de waarde van foto's ziet en tegelijk de waarde van mij als fotograaf? Kortom: een hele onderneming! Terugkijkend en met de ervaring in mijn rugzak die ik nu heb, zou ik zeker bepaalde dingen anders hebben aangepakt. Liefs Rolinka

inspiratie & kieskeurig zijn

Mijn mindset is een hele bepalende factor in het bereiken van mijn doelen en het bepalen van mijn strategie. Zeker in de beginfase van mijn bedrijf liet ik me leiden door 'al het moois' dat mijn tijdlijn passeerde op Facebook en Insta. Ik werd geïnspireerd door anderen: hoe zij het aanpakten of vorm gaven. Al snel merkte ik dat ik daar in de eerste plaats niet gelukkig van werd. Het maakte me eerder onzeker en het bracht mij aan het twijfelen. Net waar ik niet op zat te wachten, ik wilde mijn eigen pad bewandelen. Daarin ben ik meer gaan kijken naar wie mijn 'helden' zijn. Wie inspireert mij op mijn eigen authentieke pad, van wie krijg ik energie en met wie voel ik die klik. 

We worden dus beïnvloed door de mensen om ons heen en de content die we dagelijks zien. Ik leerde  hoe belangrijk het is om de juiste helden te zoeken en vooral ook om afstand te doen van hen die dat zeker niet zijn.  Mensen om mij hebben (in real life, én online) waar ik op een positieve manier tegen op kijk. Mensen die mij daadwerkelijk inspireren in het nastreven van mijn doelen en het maken van mijn keuzes. Heel belangrijk ook: die mij op waarde schatten en niet enkel omdat ze wat van je 'willen'. Wederzijds versterken. In de afgelopen twee jaren heb ik een kleine groep helden om mij heen verzameld. Precies genoeg! En inmiddels weet ik ook dat ik daar volop energie van krijg en dat er geen energie meer weglekt naar onjuiste helden. Heel resoluut heb ik daarin mijn volgerslijst(en) onderhanden genomen: ik zal mijn pad lopen! Ik schreef me uit voor nieuwsbrieven die niet (meer) bij mij passen, en ik volg nieuwe mensen: #echteverbinding #warm #liefdevol #oprecht, ... Like minded en no nonsens. 

mijn helden

Een van mijn favoriete inspiratiebronnen is Raisa Zwart, niet enkel op zakelijk vlak. Ik volg haar Insta met enorm veel plezier. Ze weet me enorm te boeien met alle prachtige reisverhalen en foto's, want YAY - dat wil ik ook! Haar openheid, kwetsbaarheid en passie, liggen zo in lijn met wat ik voor me zie in 'mijn mooiste leven dat ik wil leiden'. Raisa leerde ik kennen via de Confetti Collective en daarmee ben ik al enorm gegroeid in mijn bedrijf! Mijn prachtige website dank ik aan hun motivatie! Dat vind ik misschien nog wel belangrijker dan inspiratie - iemand die mij ook motiveert! In 2019 ontmoette ik haar op een event en dat was zo leuk! En ja, die zichtbaarheid! Ik ben er nog niet, ik werk er hard aan. Haar nieuwsbrief inspireert mij vandaag om naar mijn eigen helden te kijken. 

Daarin vind ik een klik met Anouk Strijbos. Zij helpt vrouwelijke ondernemers om zich te onderscheiden, zichtbaar te zijn door door de echte ik te fotograferen & zo klanten aan te trekken die bij mij passen. Haar traject Be Personal geeft mij de handvatten om pure en échte zelfportretten te maken. Mijn persoonlijkheid laten zien aan jou, dat is wat ik wil. Met de video's, tips en motivatie van Anouk, deel ik binnenkort meer van mijn persoonlijkheid met je. Gaat het alleen om zelfportretten? Zeker niet, we kijken ook naar mijn 'why' en mijn 'visie'. Wat Raisa overigens ook zeer goed doet. Waarom ben ik gaan ondernemen, wat is mijn specialiteit en waar geloof ik in? Volg jij mij al een tijdje, dan weet je hier al een beetje van. Net als Anouk en Raisa geloof ik in échte connectie - dat streef ik ook na met mijn fotografie: emotie / verbinding & kwetsbaarheid. Ik geloof er in dat wanneer je de kwetsbare kanten laat zien, er echte connectie is - met jou en met mezelf. Van die kwetsbare kant ga je meer zien binnenkort. Er kwamen zoveel leuke dingen op mijn pad de afgelopen twee maanden, dat ik nu een beetje moeite krijg met prioriteiten stellen, hahaha!

Als je het hebt over energie, dan denk ik aan Serge Smulders. Ik ontmoette Serge tijdens de SuperShootDay vorig jaar in Lunteren. Hij biedt mij de motivatie en de tools om mijn trouwfotografie écht naar een NextLevel te brengen. De afgelopen drie jaren heb ik meerdere workshops/trainingen gevolgd. Wat bij deze workshops veelal ontbrak was: de mogelijkheid om daadwerkelijk zelf aan de slag te gaan, te veel informatie in een enkele workshop stoppen en te grote groepen. "Kijken & Nadoen", is dan ook echt niet mijn ding. Inspireer mij en motiveer me daarna vooral om zelf te stoeien. Een goede coach maakt niet enkel zelf mooie beelden, die weet mij te motiveren/begeleiden dat zelf te doen. Te vaak heb ik een workshop/training gevolgd waarbij 'de coach' zelf vooral deed en de deelnemers na mochten doen. Kortom: money down the toilet. In een groep van 6 super leuke collega's, volg ik een drie maanden traject Bruidsfotografie bij Serge. 

Dus, ik schreef mij uit voor nieuwsbrieven, ontvolgde mensen, en bedenk mij (nu) goed aan wie ik advies vraag of voor wie ik mijn energie inzet. Find the best heroes: mensen die mij uitdagen, inspireren, ondersteunen, mij de waarheid zeggen, eerlijk & open zijn, die mij verder helpen... 

FEEL FREE TO
LEAVE A COMMENT!

leuk om van je te horen!