~mijn creatieve dieet

'n CREATIEF DIEET

Mijn fotografie was vanaf de beginperiode voornamelijk vrij werk. Alle fijne momenten en belangrijke mijlpalen van ons gezin wilde ik behouden. Mijn fotografie was dan ook puur & alleen voor mezelf. Er zat geen verwachting of geld van een klant achter. Mijn reis naar de zakelijke kant begon bij het delen van beelden van mijn gezin. Dit was een onbewuste omslag, ik had hier vooraf nooit over nagedacht dat ik met mijn foto's anderen kon helpen. 

Maar reportages werden gecontroleerd en ik voelde (te) weinig ruimte voor creativiteit en experimenteren, ....Liefs Rolinka

Bij een reportage voor een klant vernam ik dat er een 'rem' zat op het experimenteren en daarmee op mijn creativiteit, het was meer gecontroleerd. Mede omdat er nu verwachtingen & geld meespeelden.

Ik word enorm enthousiast van vrij werk en zou het écht meer willen doen. Als voeding voor mijn creativiteit, om enthousiast te worden van nieuwe dingen. Dan denk ik aan een training of masterclass, een portfolioshoot of styled wedding. De meningen over portfolioshoots en/of een styled (wedding)shoot  zijn nogal verdeeld onder collega fotografen. "Het zou niet realistisch zijn, omdat je alle tijd hebt om dingen in scene te zetten, of nog eens overnieuw te doen". 

Persoonlijk denk ik dat focus hierin belangrijk is: met welk doel maak je vrij werk? Zelf vind ik het enorm waardevol! Het is goed voor mijn autonomie en het geven van meer betekenis. Nieuwe aspecten die ik kan toepassen om creatief te groeien en dus niet altijd doen wat ik 'gewend' ben. En ook, vrij werk maken met een gedachte! Bijvoorbeeld met mijn zakelijke klant in gedachten. Als ik een bepaalde reportage ga aanbieden, die ik niet eerder heb gedaan, dan maak ik daarvoor eerst vrij werk, middels een portfolioshoot/styledshoot. Door dit werk daarna te delen, creëer ik kansen om dit te mogen maken voor mijn potentiële klanten. “Wat je laat zien, trek je aan,” Passend in de sfeer die ik wens ui te uitstralen binnen mijn bedrijf en zo mijn ideale klant te mogen bedienen. 

Daarbij word ik erg enthousiast van leuke samenwerkingen en nieuwe ideeën, die mijn klanten inspireren. Te denken aan een waanzinnig mooi thema voor je bruiloft! Tegelijk laat ik mijn klanten zien, waarin ik groei, doordat ik mijn portfolio diversifieer. Ideeën die ik in mijn reportages met klanten weer kan toepassen. 

wat is voor mij de meerwaarde

een gebalanceerd creatief dieet

Mijn output is heel erg afhankelijk van wat ik tot mij neem. Dagelijks zie ik output van collega's in mijn socials, ik lees boeken, luister podcasts, spreek met collega's over hun werk en hun ideeën... 

Welke input vind ik waardevol? Wat heeft een toegevoegde waarde aan wat ik graag lever aan mijn klant. Wat past goed bij wie ik ben en waar ik voor sta? Dus eet ik enkel die krenten uit de pap, die mij voeden. De conclusie is, dat ik daardoor selectiever kijk naar collega's die ik volg, of groepen waarin ik deelneem. In oktober komt er weer wat ruimte in de agenda voor creatieve output, dan overweeg ik een nieuwe styled (wedding)shoot met een onwijs tof thema! So if you want to get inspired - STAY TUNED! 

FEEL FREE TO
LEAVE A COMMENT!

leuk om van je te horen!